Решения за сигурност и контрол на достъпа в промишлени помещения

Индустриалните сгради и съоръжения са изправени пред голям брой предизвикателства от гледна точка на сигурността, като екстремни климатични условия, защита на чувствителни звена или производствени зони, както и голям брой точки за достъп и права на потребителите.

Изискванията за сигурност могат много да варират в зависимост от вида бизнес, като технически проучвания и иновации, съхранение на горива или дистрибуция на енергия, както и от размера и локацията на сградите. Заключващите системи, контрола на достъпа и живото спасяващите решения рябва да са гъвкави с висока степен на сигурност и достатъчно устойчиви на екстремни условия.

Електронните системи за достъп и Мастър ключ системите гарантират лесен достъп за правилният потребител в точното време, като осигуряват необходимото ниво на сигурност на аварийните изходи.

Главни области където ASSA ABLOY може да предложи решения:

Осигуряване на периметъра: Системите за контрол на достъпа позволяват отдалечен мониторинг на инсталациите от централно място и се гарантират пълен контрол.

Чувствителни-научноизследователски и развойни дейности, производствени и складови помещения: високозащитни и персонализирани взривозащитни и противопожарни врати, интегрирани със системи за контрол на достъпа, гарантират безопасността на хората и оборудването в случай на експлозия или пожар.

Външни съоръжения: електромеханични заключващи системи, механични брави и катинари, проектирани да работят при екстремни метеорологични условия, осигуряват защитата на съоръженията на открито.

Безопасно заключване на машините: катинарите за предпазно заключване гарантират, че машините и превозните средства не се експлоатират по време на операциите по техническото обслужване, като се избягват инциденти.

Аварийни изходи: бързи решения за комбиниране на изхода на сигурността, противопожарни врати, антипаник брави, които защитават хората и имуществото по време на извънредни ситуации и предотвратяват навлизане отвън по всяко време.