За групата ASSA ABLOY

АССА АБЛОЙ е създадена през 1994 г. чрез сливането на ASSA Швеция и Abloy Финландия. Оттогава АССА АБЛОЙ се превърна от регионална компания в международна група с около 49 000 служители и годишни продажби от 94 милиарда шведски крони.

АССА АБЛОЙ оперира на всички пазари в световен мащаб, с водещи позиции в голяма част от Европа, Северна Америка и Азиатско-Тихоокеанския регион.

В бързо разрастващия се сегмент на сигурността, групата има ненадминато присъствие в области като контрол на достъпа, технологии за идентификация, автоматизация на входовете и хотелска сигурност.

Групата на ASSA ABLOY е разделена на три регионални и две глобални дивизии:

Отделът Global Technologies има водеща позиция като доставчик на електронни решения за сигурност в целия свят. Някои от водещите брандове на Global Technologies включват HID и VingCard Elsafe.

Дивизията на Америка произвежда и продава механични и електромеханични брави, цилиндри, охранителни врати и рамки на вратите. Някои от водещите брандове на Америка са Corbin Russwin, Curries, Medeco, Sargent и Yale.

Дивизия EMEA произвежда и продава механични, електромеханични и електронни брави, цилиндри, охранителни врати и фитинги. Нашите оферти са адаптирани към стандартите на местния пазар и изискванията за сигурност, благодарение на местните познания за марките на Групата. В EMEA те включват някои от най-уважаваните в индустрията като ABLOY, Yale, Mul-T-Lock, TESA, IKON и ASSA.

Азиатско-тихоокеанският отдел произвежда и продава механични и електромеханични брави, цифрови брави, врати с висока сигурност и хардуер. Някои от водещите брандове на APAC са Guli, Pan Pan, King, Lockwood и Yale.

Разделът Entrance Systems е световен лидер в продуктите, компонентите и обслужването на автоматизация на вход. Водещите брандове на входните системи включват Besam, Crawford, Megadoor и Albany.